Arjan en Aartje Paas zijn sinds 2011 werkzaam als pilotengezin voor Mission Aviation Fellowship (MAF). Met hun gezin wonen en werken zij in Goroka, Papua New Guinea. Eerder dienden zij voor MAF in Australie, Oeganda, Zuid-Soedan en Liberia.

woensdag 12 augustus 2015

Overtocht Oeganda - Liberia

Eindelijk is het dan zover! Morgen hopen Arjan, en zijn collega Emil, aan de overtocht om het MAF vliegtuig vanuit Oeganda naar Liberia te brengen. We hebben hier allemaal lang naar uitgekeken en zijn zo dankbaar dat het vliegtuig hier d.v. maandag zal zijn!

Eerst moet echter de lange tocht van 5605 kilomter afgelegd worden. De planning is om dit in vijf dagen te doen, waarbij er per dag zo'n vier uur wordt gevlogen. Dit geeft de tijd om te tanken en alles te regelen met de ambtenaren op grond voor de volgende dag. Maandag hopen ze rond 13.00 uur (15.00 uur nederlandse tijd) aan te komen in de hoofdstad van Liberia, Monrovia.


Dit is de route die Arjan en Emil hopen te vliegen:Dag 1:
Kajjansi-Entebbe-Kisangani (East Democratic Republic of Congo (EDRC))

Dag 2:
Kisangani-Brazzaville (Congo)

Dag 3:
Brazzaville-Yaounde (Kameroen)

Dag 4:
Yaounde-Accra (Ghana)

Dag 5:
Accra-Monrovia


Afgelopen zaterdag zijn Arjan en Emil al naar Oeganda gevlogen. Emil moest een examen afleggen en Arjan heeft nog een check vlucht gedaan. Vandaag is het laatste onderhoud gedaan, de spullen ingeladen en al het papierwerk afgerond. Nu is het vliegtuig dan echt klaar om te vertrekken.

Een lange tocht dus en, hoewel het allemaal goed geregeld is, kan er zoveel gebeuren. 

Bidt u mee voor een veilige overtocht?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten