Arjan en Aartje Paas zijn sinds 2011 werkzaam als pilotengezin voor Mission Aviation Fellowship (MAF). Met hun gezin wonen en werken zij in Goroka, Papua New Guinea. Eerder dienden zij voor MAF in Australie, Oeganda, Zuid-Soedan en Liberia.

maandag 15 februari 2016

Bloggen vanuit Liberia

Bloggen is niet ons sterkste punt... Al ruime tijd hebben we niets geschreven op deze blog. Vaak denken we dat er niets bijzonders is gebeurd en weten we niet goed wat we moeten schrijven. Waarschijnlijk is dat niet waar en gebeuren er veel bijzondere dingen om ons heen die voor ons echter gewoon zijn geworden. We zullen opnieuw proberen regelmatig te bloggen.

Inmiddels wonen we alweer ruim een half jaar in Liberia. We zijn in de afgelopen jaren nogal eens verhuisd; deze keer voelde het anders. Natuurlijk zijn er heleboel factoren en het is moeilijk aan te geven hoe het anders voelde. De mensen zijn hier anders, de cultuur is anders, het weer is weer anders, het MAF-team is anders...... Anders is niet perse negatief bedoeld; het is gewoon anders. Zo was er in vorige MAF-programmas een groot team en hadden we het meest contact met onze vrienden binnen MAF. Hier zijn wij een van de twee families en zijn we genoodzaakt om vrienden buiten MAF te zoeken. Opnieuw: dit is niet iets negatiefs, het is juist erg leuk en interessant om om te gaan met zoveel andere mensen die iets heel anders doen in de zendings- en ontwikkelingswereld. Maar het is wel anders...Straatverkopers zie je overal in Afrika, dat is dan weer niet anders.

De meubelboulevard... Mooie neutrale kleuren voor je huiskamer.

Veel verkopers verkopen vanuit hun kruiwagen. Dat hebben we niet eerder gezien.


Pas sinds een aantal weken hebben we het gevoel van: 'OK, hier wonen we nu en dit is ons (t)huis.' Het heeft dus even geduurd. Begin mei hopen we op verlof naar NL te komen en we denken dat we tegen het einde van ons verlof graag weer terug naar huis in Liberia willen gaan. Eerst kijken we echter uit naar ons verlof: de kinderen staan te popelen om naar een echte school te gaan (ze gaan zo'n drie maanden meedraaien op een school in Genemuiden), we zijn allemaal benieuwd naar het nieuwe broertje of zusje die begin juni verwacht wordt en natuurlijk kijken we er naar uit om onze familie en vrienden weer te zien.Ik (Arjan) voel me in elk geval thuis genoeg om te gaan klussen.
Hier een 'steigerhouten' bank van lokaal hout.
Helaas worden hier geen rechte planken verkocht. Toch tevreden met het resultaat.
Even spelen in de 'voortuin', terwijl mama een geboorte-aankondigings-foto maakt.


We wonen in een, naar Afrikaanse begrippen, prachtig huis. Naar Nederlandse maatstaven is de afwerking niet zo best en ontbreekt er nog wel eens wat aan, maar desondanks is het nog steeds een fijn huis en zijn we er erg blij mee. Er zijn helaas niet veel mogelijkheden om er eens uit te gaan en wat er is, is verschrikkelijk duur. Daarom voelen we ons met het huis en de locatie erg gezegend: het is een heerlijke plek om te relaxen na een dag/week werken.Ons huis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten